Us tornareu a quedar al sofà?

El novembre del 2012, sembla mentida com passa el temps!, vaig escriure que en Mas ens estava venent fum perquè no havia estat capaç de resoldre cap dels problemes que Catalunya tenia llavors i que, després de 3 anys, encara són més preocupants.

Les grans mobilitzacions de la Via Catalana, la Diagonal i d’aquí a pocs dies la Meridiana fan pensar que milers i milers de persones desitgen la independència, o només es tracta de participar de la festa?

Conec de més a prop o de més lluny quantitat de gent que ha anat i anirà a aquestes convocatòries, que s’expressa com independentista perquè han assumit el discurs de que quan Catalunya sigui independent tot es podrà resoldre, ens alliberarem d’España i aconseguirem tenir diners per a tot.

La majoria d’aquestes persones, per no dir totes, són gent que té feina, no està en situació de desnonament ni viu al límit i el seu estatus és mitjà o, fins i tot, mitjà alt. Són gent que, en general, no he trobat a cap mobilització contra les retallades en sanitat, o en defensa de l’escola pública, ni molt menys en la manifestació de la vaga general o contra la reforma laboral. Tan de bo tota la gent que va estar a la Diagonal l’11 de setembre passat hagués estat en alguna d’aquestes mobilitzacions. El Sr. Mas i companyia no s’haurien atravit a fer segons quines coses i ERC no hauria aprovat els pressupostos sense posar-hi pegues.

Després de donar el vot, a ulls clucs perquè no hi ha cap programa, per a les forces independentistes i en el supòsit que Catalunya sigui independent, què farà tota aquesta gent? tornarà a casa a seure al sofà i diexarà que qui ens ha governat tan malament ho segueixi fent?

Estic pel Dret a Decidir amb un Referèndum, estic per establir una nova relació amb España, estic per acabar amb la corrupció, estic per un procés constituent que ens permeti mantenir la nostra identitat com a nació, estic per defensar els drets socials de tothom, per una educació i una sanitat públiques… i tot això, a hores d’ara, amb la gent que està abanderant la independència no està garantit.

taula de qui es qui

 

Deixa un comentari